Az első támogatóm

prisma

A reklámnak is van helye. Az enyémnek most eljött az ideje is. A Prisma Egyesülettel tárgyaltam Skypeon pénteken. A Coworking konyhájába szoktam beülni online megbeszélésekre, mert valamitől van egy olyan érzésem, hogy magamra csukhatom az ajtókat. Pedig kettő is van belőle, és mint minden konyha, így a Coworkingé is a leginkább látogatott hely az irodában. Szóval magamra csuktam a két ajtót, fel a fülhallgatót, és a háttérben el-elsandírozó coworkerek beintegetéseivel spékelve beszélgettem. Nem volt rajtam ceruzaszoknya, ing sem, és a félórás skypeolásnak végeredményeképpen az irodában szorgoskodó GDP-t növelő emberkék egyszercsak annyit hallottak, hogy jiiihááá! Amikor feltörtem a konyhaajtót, csak annyi jött ki a számon a rámbámuló kérdő tekinteteknek válaszolva, hogy ötszáz euró!

 

A Prisma Egyesület kedvesen a férjemet kereste fel, sejtelmes és nem annyira konkrét elképzeléssel. A férjem lepasszolta, hogy ezt mi direktbe egyeztessük. Én vártam két napot, aztán harmadik nap, felkerestem én a Prismát: itt vagyok, beszélgessünk.

Lóri kávézóból beszélt, belógtak a lámpák a képbe, a pincérnők pedig épp kávét preparáltak. Magas volt a mennyezet, nem volt füst, pedig a dohányzást csak márciusban tiltják be. Eddigi életemben egyszer találkoztam Lórival, évekkel ezelőtt, Tusványoson, kockás nadrág volt rajta. Semmi egyéb vonására, hangjára, tekintetére nem emlékszem belőle, most mégsem tudtam elengedni az érzést, hogy ezt az embert én ismerem. Nem tudtam tiszta lappal tárgyalni. Gyorsan a lényegre tértünk, és közben még azt is elfelejtettem megkérdezni, hogy miért akar pont engem, pont Riómat támogatni. Mert már egy kicsit az én Rióm…

Mindig is utáltam kutatómunkát végezni. Szerintem attól féltem, hogy a hidrának annál több feje lesz, minél inkább vágom (mondjatok ellent nekem). Ezért csak félve másztam rá a Prisma honlapjára:  http://prismae.eu/ . Kicsit kellemesen csalódtam. A profilja nagyon hasonlít a ROVEéra (ahol pénzért dolgozom), ettől még inkább meglepődök, és bebizonyosodik, hogy ez a világ kerek, és nem is olyan nagy.

Group2